Horstlindelaan 255
7522JA
ENSCHEDE
tel. 053-4314953

Mooi complex, verschrikkelijk weer, spelend in ons mooie uit-tenue. We komen de eerste vijf minuten onder druk te staan van een goed combinerend Achilles/Emos, maar de verdediging staat prima en lost alles rustig en keurig op. Vanaf daar loopt het allemaal niet zoals we graag willen, er wordt veel de lange bal naar voren gehanteerd en vaak ook zonder te kijken waar die bal dan heen zou moeten.

Toch gaat het na 13 minuten fout aan onze kant, de 1-0 staat op het bord, iets te snel naar onze zin. Maar we zetten daarna meteen een van de weinige mooie aanvallen op en Kelly scoort op een prima wijze de gelijkmaker. Dan volgt er een periode waar het spel op en neer golft, we zetten leuke combinaties op, maar toch begint het langzaam iets te verslappen, niet iedereen zit kort genoeg op haar tegenstander, wat Achilles de mogelijkheid geeft om heerlijk te combineren. Vanuit een corner staat er een speelster van Achilles geheel vrij op de rand van de zestien en de afvallende bal komt voor haar voeten. Zonder nadenken haalt ze snoeihard uit en door een oerwoud van benen vindt de bal zijn weg tussen de palen.

Nog geen vijf minuten later is het weer de beurt aan Achilles als een drie tegen een situatie verkeerd beoordeeld wordt en de enige met een rood shirt vrije doortocht kreeg naar de goal. Om de wedstrijd weer wat meer onze kant op te trekken, besluiten we al vroeg een wissel toe te passen. Dat leverde meer gevaar op, maar helaas geen goals.

We gaan met 3-1 de rust in en eigenlijk is er nog geen man overboord, de drie doelpunten zijn slordigheden, maar we zijn ervan overtuigd dat we dat in de tweede helft nog recht kunnen zetten. Dat geloof straalde ook iets meer van de ploeg af, maar echt grote kansen werden er niet meer gecreëerd.

Met Juul voor een moegestreden Kelly zochten we nog een paar keer de aanval op, Ruth was daarin de motor, maar uitgespeelde kansen leverde alle arbeid helaas niet meer op. Achilles start een kwartier voor tijd nog een slotoffensief en ondanks veel slordigheden weet de verdediging en Carmen de boel nog op de rit te houden. Een 4-1 is echter niet meer te voorkomen en op die overwinning voor Achilles is helemaal niks af te dingen.

Zoals vaker gaat het bij ons op en neer, dalen en toppen. Dit was een dal, we gaan weer op naar de volgende top!

Woman of the Match? Dat was een lastige, achterin werd er ondanks de vier tegengoals lekker gevoetbald, het middenveld was vandaag niet de allerbeste linie, maar er werd hard gewerkt. De stemmen zijn geteld, wederom gaat Dane er met de titel vandoor, maar Ruth en Kelly hijgen haar in haar nek.

Volgende week nieuwe ronde met nieuwe kansen!