7425AC
DEVENTER
tel. 0570-651075

September 2021, Helios VR1 - Colmschate VR1 poulefase beker:
'Ook de tweede helft grossieren beide teams in lange ballen, er wordt veel energie verspilt met nutteloze sprintduels. Heel veel mogelijkheden worden er aan beide kanten niet gecreëerd, maar een kwartier voor tijd ontsnapt Juul aan de aandacht van de achterhoede en is haar voorsprong te groot voor onze verdediging om te overbruggen, ze haalt geweldig uit en de 1-0 staat op het scorebord.'
Dat was voor ons het laatste wat we van Juul op de velden zagen en daar waren we best blij mee, deze goalgetter kun je maar beter niet tegen je hebben.

26 Augustus 2023, Colmschate VR1 - VV Oene VR1
Het debuut van Juul na maanden meetrainen. De conditie was ruim voldoende en je was in veel opzichten opvallend aanwezig. In de bal komen, meegaan de diepte in, schieten van afstand, duels niet schuwen. Als beloning je eerste twee goals in het geel/zwart (oke vandaag in het donkerblauw). Heerlijk debuut, dat smaakt naar veel meer!

VV Oene was vandaag onze tegenstander in de eerste oefenpot van het seizoen. Doel was elkaar leren kennen, ritme opdoen en kijken wat we van de speelwijze in de praktijk konden brengen. Met een handvol topfitte meiden en de rest tussen mwah en aardig fit trappen we om 15.00 af. Op Babet, Jayla en Lucie na zijn we compleet.

Helaas valt na 15 minuten Hulsie al uit na een keurige ingreep, waarbij toch de knie een beetje ontzet raakt. We denken dat de schade meevalt, maar we duimen wel even voor je 😉 Mooi om te zien dat Char dan eindelijk haar officiële rentree mag maken na anderhalf jaar blessureleed. Heerlijk 2x dik 20 minuten ritme kunnen opdoen, de dozen mogen over een paar wedstrijden van de schoenen af he 😉 Iris en Jolijn nog niet helemaal bijgekomen van hun actieve vakantie, maar geweldige inzet gezien, wat ook geldt voor Pennings. Eigenlijk heeft gewoon iedereen datgene of meer gebracht dan verwacht of gehoopt.

Oene had niet zo heel veel in te brengen en was eigenlijk nog geen enkele keer in de buurt van onze goal geweest als de debuterende Juul na een assist van de prima spelende Chermay dan haar allereerste, typische spitsen-goal mag aantekenen. De rest van de eerste helft hebben we weinig te vrezen als Ruth op de helft van de tegenstander de bal niet onder controle krijgt, de tegenstander de bal met een vuurpijl richting onze helft stuurt, Dane onder de bal door kopt en de spits van Oene in een twee tegen één situatie van ruim 25 meter uit mag halen en op schitterende wijze Carmen verschalkt. Een onnodige tegengoal, maar mooi was ie wel.

Na de rust passen we de nodige wissels toe om iedereen minuten te laten maken en na 5 minuten verzanden we in een slordige periode, waar Oene van profiteert en wat gevaarlijker op onze helft verschijnt. Ook dan wordt het niet echt gevaarlijk op een paar kansjes na. We houden echter, mede dankzij goed werk van Carmen, de boel achterin dicht. Als de slordige periode voorbij is, perst Jolijn er na haar invalbeurt een geweldige sprint uit en waar ze net wat kracht mist in de afronding, gaat de keeper de fout in en rolt de bal alsnog over de doellijn.
Juul mag ook haar tweede van de wedstrijd maken op aangeven van wederom Chermay en zo winnen we met een tussentijdse slordige periode vrij eenvoudig van Oene. Een positieve eerste pot met voldoende aanknopingspunten voor aankomende woensdag, daar zal de tegenstand een stuk beter zijn, is de verwachting.

De allereerste Women of the Match is Juul, geweldig debuut opgesierd met twee doelpunten!